loading

DPF filter, ili filter čestica dizela, ključna je komponenta u sustavu smanjenja emisija dizelskih motora, dizajnirana za hvatanje i uklanjanje čvrstih čestica (čađe) iz ispušnih plinova. Njegova glavna funkcija je zaštita okoliša od štetnih čestica koje se ispuštaju iz dizelskih motora, čime se doprinosi smanjenju zagađenja zraka.

DPF filteri rade na principu filtriranja čestica iz ispušnih plinova. Unutar filtera, ispušni plinovi prolaze kroz porozni materijal koji zadržava čvrste čestice, dok propušta plinove. Kako bi se spriječilo začepljenje filtera, DPF sustavi koriste proces regeneracije za uklanjanje nakupljene čađe. Regeneracija može biti pasivna ili aktivna.

Pasivna regeneracija događa se automatski kada su uvjeti vožnje takvi da temperatura ispušnih plinova ostane dovoljno visoka duže vrijeme, što dovodi do spaljivanja čestica čađe. Aktivna regeneracija, s druge strane, inicira se elektroničkim upravljačkim jedinicama motora koje povremeno povećavaju temperaturu unutar DPF-a dovoljno visoko da izazovu spaljivanje čađe, neovisno o uvjetima vožnje.

Učinkovitost DPF filtera može se smanjiti zbog dugotrajnog korištenja, začepljenja ili oštećenja. Redovite provjere i održavanje su ključni za osiguravanje ispravnog rada DPF-a i izbjegavanje skupih popravaka. U nekim slučajevima, DPF filter može zahtijevati profesionalno čišćenje ili zamjenu.

Sustavi DPF-a su ključni za ispunjavanje strožih ekoloških standarda i normi za emisije, pružajući znatno čišće ispuštanje dizelskih motora i doprinoseći zaštiti okoliša i zdravlja ljudi.

 

Pošaljite upit

Za sve informacije o proizvodima i cijenama, slobodno nam se obratite.

Kontaktirajte nas